“Er was eens…”

Voor onze groot- en kleinhandel in saxofoons waren we op zoek naar een origineel relatiegeschenk. We wilden graag iets typisch Belgisch. Ons land heeft een uitstekende reputatie op vlak van gastronomie – een specialiteit waar we ons met veel enthousiasme aan overgeven.

Onze frieten, chocolade, Brussels sprouts en Belgian waffles zijn wereldvermaard. In het lijstje “eten & drinken” is ons bier echter de koploper.

De roots van Belgische bier gaan terug tot de middeleeuwen. De rijkdom van de Belgische bieren wordt internationaal geprezen door gerenommeerde bierexperts zoals Michael Jackson*.

(*wereldvermaard bierkenner – niet de inmiddels overleden “King of Pop”)

Het lag dus voor de hand om Belgisch bier cadeau te doen aan onze contacten. Maar welk bier? Er zijn meer dan 1000 Belgische bieren… De keus was zo moeilijk dat we besloten een eigen bier te maken.

Een eigen bier

Het moest een eigen creatie worden, geen gewoon etiket bier. “Schoenmaker blijf bij je leest”, een spreuk die we ter harte namen. In de zoektocht naar een brouwerij die ons kon helpen om een eigen bier te ontwikkelen, kwamen we uit bij microbrouwerij Den Triest in Kapelle-op-den-Bos. De brouwer Marc Struyf is een creatieve out-of-the-box denker die naast zijn passie voor bier ook nog een goede whiskey weet te waarderen. Het klikte meteen, we staken de koppen samen en de samenwerking resulteerde in de geboorte van een amberkleurige lekkernij van 6,5°.

Het bier kreeg de naam “Adolphe Sax” – naar de Belgische uitvinder van de saxofoon. Samen met Hans Dijckmans, een begenadigd graficus uit het Brugse, werd het etiket ontworpen. Zo geschiedde het  – anno 2012 – dat België nog een bier rijker werd!

ADOLPHE SAX® BIER