We kozen voor een amberkleurig bier. Amber bier maakt deel uit van de Belgische biergeschiedenis is. Het deed zijn intrede begin 1900 en werd bekend onder de naam ‘Speciale Belge’. Na WO I werd het gelanceerd als “overwinningsbier in Engelse stijl”.

Adolphe Sax® is een ongefilterd natuurbier van hoge gisting met een  alcoholpercentage van 6,5°. Nagisting op de fles, gebrouwen met 100% natuurlijke ingredienten, zonder toevoeging van kunstmatige schuim-, bewaar-, zoet-, kleur- of smaakstoffen.

belgische_hop_logoBelgian Hops label

Omdat ‘Adolphe Sax® amber’ staat voor Belgische geschiedenis en Belgische kwaliteit opteerden we voor 100% Belgische hop. Het bier werd daardoor uiteindelijk beloond met het “Belgian Hops” label.

De smaak

Gebalanceerd kruidig met een licht fruitige toets en een aangename, mild bittere afdronk. In tegenstelling tot sommige bieren blijft de bitterheid bij dit bier niet al te lang in de mond hangen. Dat maakt dit bier – wat ons betreft – tot een karaktervol doch aangenaam, vlot drinkbaar bier.

Gezien er een ietwat bitter bezinksel in de fles zit, kan je een bodempje laten staan en niet alles in het glas gieten. Het is aan te raden de fles rechtop te bewaren of de fles voor het schenken een kwartiertje recht te zetten.

De ideale schenktemperatuur ligt tussen 7 tot 9°C.